UN Photo Youth Day
12. august 2024

FN’s Internationale Ungdomsdag har fokus på digitale veje til bæredygtig udvikling

Foto: UN Photo

I dag markerer vi FN’s Internationale Ungdomsdag med temaet: ’Fra Klik til Fremskridt: Unge Digitale Veje til Bæredygtig Udvikling’.

Temaet understreger det vigtige link mellem digitalisering og det at komme i mål med verdensmålene. Teknologier som mobiltelefoner, kunstig intelligens og data, der genereres gennem digital intervention, er alt sammen med til at opnå verdensmålene. Faktisk anslås det, at digitale teknologier og data bidrager til mindst 70 procent af verdensmålene, fordi de kan være med til at finde bæredygtige løsninger.

Unge betragtes ofte som digitale indfødte og står først, når nye teknologier skal udforskes og implementeres.

Der er ingen international definition på ungdom, men FN definerer det som mennesker mellem 15 og 24 år. I mange lande arbejder man dog med en myndighedsgrænse, som ofte er 18 år. Men også denne grænse er forskellig fra land til land og afhænger af sociokulturelle, økonomiske og politiske faktorer.

Ifølge FN er der 1,2 milliarder unge mennesker i alderen 15-24 år på jorden. I 2030 – det år hvor vi gerne skulle have nået verdensmålene – er dette tal vokset til 1,3 milliarder. Der er altså god grund til at tage de unge med på råd, når det gælder deres og vores fælles fremtid.

FN's generalsekretær António Guterres har sendt en særlig hilsen i forbindelse med dagen, og den kan du læse her.

Hvis du vil være med til at sætte spot på ungdomsdagen i dag, så husk lige at bruge hashtagget #YouthDay når du er på de sociale medier.