Lav dit eget spilindhold

Efter at have spillet Verdensmål på Spil, har du/I måske fået lyst til selv at lave indhold til spillet. I kan stadig bruge brættet, brikker og app, mens I selv laver nye spørgsmål, aktioner og dilemmaer i papirsform.

Hvis det er en hel klasse, der i mindre grupper står for at lave spørgsmål, aktioner og dilemmaer, bliver det hurtigt et helt spil, som kan spilles. Det kan også være, at man vælger at have et fælles fokus – f.eks. at alle spørgsmål, aktioner, dilemmaer alle skal være relateret til unge, til menneskerettigheder og så videre.

Formålet med opgaven er, at eleverne opnår viden inden for Verdensmålene og verden i det hele taget, idet de undersøger facts og omsætter disse til spørgsmål og aktioner. Ved selv at opliste dilemmaer, sætter eleverne fokus på lige præcis de situationer, som de selv står i og interesserer sig for. Eleverne træner at formulere sig så kort og præcist som muligt, og endvidere er det motiverende, at dét eleverne undersøger og producerer bliver direkte brugt i samspil med de øvrige klassekammeraters arbejde, når spillet spilles på tværs af grupperne. 

I kan benytter skabelonerne her til spørgsmål | til aktioner | til dilemmaer.  

Efter afslutning af eget spil, har klassen et unikt udgangspunkt for at diskutere videre omkring de spørgsmål, aktioner og dilemmaer, som de selv valgte skulle indgå. Her finder du et udpluk af Undervisningsministeriets Kompetencemål for grundskoler og fagformål for STX, sat i relation til Verdensmål på Spil.

Vores app opdateres løbende, så får I lavet nogle gode spørgsmål, aktioner, dilemmaer, så send dem til os via nedestående links, så kan det være de kommer med i næste opdatering.

Indsend spørgsmålIndsend aktionerIndsend dilemmaer